Temàtiques

Guies per conèixer en profunditat la natura en totes les seves vessants.

Libres de muntanya per caminar i conèixer els diferents paisatges de Calalunya en un sentit ampli: els camins, els pobles i el patrimoni natural i arquitectònic. Trobareu excursions per comarques i espais naturals, i altres propostes de natura com: arbres monumentals i boscos, plantes medicinals i alimentàries, platjes i cales poc conegudes, i fonts. També en destaquen excursions per patrimoni singular: dòlmens, pous de glaç i tines al mig del bosc.

Llibres de receptes de cuina tradicional catalana i de productes de rebost. Recullen receptes arrelades al territori i als productes de la terra, adaptades a la cuina actual.

Llibres per endinsar-se en el món i l’ús de les plantes silvestres més comuns i utilitzades per tots.

Podrem conèixer els múltiples aspectes de les plantes: la seva història, les seves virtuds i les seves aplicacions medicinals i culinàries.

Els llibres de la col·lecció Popular – Llegendes apleguen les llegendes més emblemàtiques de la major part de les comarques de Catalunya. També hi trobareu personatges mítics de la nostra història, com Jaume I el Conqueridor, el comte Arnau, Perot Rocaguinarda, Serrallonga, el Rector de Vallfogona, dels quals descobrirem també la seva biografia.

Llibres de cultura popular de Catalunya sobre temes de tradició arrelats a la cultura del país: les festes, el món pagès, els oficis, el paper de la dona, els remeis, el contraban, la vida quotidiana, etc.

Reculls de contes tradicionals per a nens i grans que formen part de la cultura catalana. Contes infantils per ser llegits i explicats, amb il·lustracions i un llenguatge ric i planer. Els llibres contenen més de 23 contes cadascun.

Episodis de la història de Catalunya, poc coneguts, que omplen un buit en la historiografia del nostre país.

Llibres de síntesi sobre la cultura cristiana tradicional en relació amb el patrimoni i la seva representació artística. Tenen un caire divulgatiu i omplen un buit necessari.

Monografies sobre el patrimoni historicoartístic.

Reculls d’imatges històriques per descobrir el nostre passat en una mirada.

Publicacions diverses no vinculades a cap col·lecció.