Vés al contingut

Temàtiques

Guies per conèixer en profunditat la natura en totes les seves vessants.

Libres de muntanya per caminar i conèixer els diferents paisatges de Calalunya en un sentit ampli: els camins, els pobles i el patrimoni natural i arquitectònic. Trobareu excursions per comarques i espais naturals, i altres propostes de natura com: arbres monumentals i boscos, plantes medicinals i alimentàries, platjes i cales poc conegudes, i fonts. També en destaquen excursions per patrimoni singular: dòlmens, pous de glaç i tines al mig del bosc.

Temes de tradició popular arrelats a la cultura del país: el món pagès, la vida quotidiana, la cuina a pagès, els oficis, el paper de la dona, els remeis, el contraban, etc.

Llibres de receptes de cuina tradicional catalana i de productes de rebost. Recullen receptes arrelades al territori i als productes de la terra, adaptades a la cuina actual.

Llibres de plantes silvestres remeieres i culinàries.

Els llibres de la col·lecció Popular – Llegendes apleguen les llegendes més emblemàtiques de la major part de les comarques de Catalunya. També hi trobareu personatges mítics de la nostra història, com Jaume I el Conqueridor, el comte Arnau, Perot Rocaguinarda, Serrallonga, el Rector de Vallfogona, dels quals descobrirem també la seva biografia.

Reculls de contes tradicionals per a nens i grans que formen part de la cultura catalana. Contes infantils per ser llegits i explicats, amb il·lustracions i un llenguatge ric i planer. Els llibres contenen més de 23 contes cadascun.

Episodis de la història de Catalunya, poc coneguts, que omplen un buit en la historiografia del nostre país.

Estudis i reculls fets per folkloristes de cançons, llegendes i creences.

Guies i monografies sobre el patrimoni historicoartístic.

Reculls d’imatges històriques per descobrir el nostre passat en una mirada.

Llibres de síntesi sobre la cultura popular cristiana tradicional en relació amb el patrimoni i la seva representació artística. Tenen un caire divulgatiu i omplen un buit necessari.

Publicacions diverses no vinculades a cap col·lecció.

0
    0
    La teva cistella
    La teva cistella està buidaRetorna a la botiga