La Talaia

La Talaia

1. Diccionari de símbols cristians

Lluís Maria Vericat i Gavaldà

ISBN:  978-84-92811-11-3   |   160 p. amb il·ustracions  |  13,5 x 21,5 cm   |  Preu: 18 €

Des dels seus orígens, l'objectiu de l'art cristià ha estat instruir, inspirar i consolidar la fe cristiana, alliçonar un públic illetrat mitjançant imatges precises i literals.

L'estudi de la simbologia cristiana és fascinant, constantment apareixen elements nous. El llibre que teniu a les mans és un invitació a descobrir aquesta riquesa del nostre art més proper, al mateix temps que servir d’ajuda per a la seva interpretació.

Entrevista a mossèn Lluís M. Vericat al programa de TV3 "Signes del Temps". http://www.tv3.cat/videos/1278939

2. Diccionari de SANTS HISTÒRICS CATALANS

Joan Arimany i Juventeny

ISBN:  978-84-92811-28-1  |   160 p. amb il·ustracions  |  13,5 x 21,5 cm   |  Preu: 17 €

Les santes i els sants han ocupat un lloc rellevant dins el cristianisme. Se’ls considera intercessors i protectors de la resta de devots. El Diccionari de sants històrics catalans ens permet conèixer, a part de la seva biografia i de la seva obra, d’altres aspectes: les poblacions on han estat vinculats, com se’ls representa en l’art i la seva devoció popular. Entre aquests, en cal destacar els màrtirs de l’antiguitat, bisbes de les diòcesis medievals, missioners a terres d’Amèrica i Àsia o fundadors de diverses congregacions religioses. 

NOVETAT

3. SANTS tradicionals CATALANS

Joan Arimany i Juventeny

ISBN:  978-84-92811-53-3  |  176 p. amb il·ustracions   |  13,5 x 21,5 cm   |   Preu: 17 €


Les santes i els sants, més enllà de la seva significació religiosa, estan estretament associats a la cultura popular. Han esdevingut símbols d’identitat de la comunitat que els envolta. Sovint, la presència física de les seves relíquies ha generat tota mena de narracions llegendàries, costums i tradicions així com un conjunt de manifestacions festives. Sants tradicionals catalans és el complement del Diccionari de sants històrics catalans. Recull la tradició d’aquests sants i santes que han estat vinculats amb Catalunya des de la religiositat popular. S’hi contemplen els seus trets biogràfics, els atributs característics i se’ls relaciona amb el patrimoni historicoartístic.

Entrevista a “Signes del Temps”, de TV3:

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4888951

Llibres de síntesi sobre la cultura cristiana tradicional en relació amb el patrimoni i la seva representació artística. Tenen un caire divulgatiu i omplen un buit necessari.