Bones Herbes

Bones Herbes

Llibres d’herbes silvestres remeieres i culinàries d'aprofitament on s'explica: els seus usos, remeis medicinals i un ampli receptari culinari. També es tracten la botànica i hàbitat, la història i la cultura popular i tradicional relacionada.

Col·lecció única dins del panorama del llibre català.

NOVETAT

La farigola és una de les poques plantes silvestres que segueix mantenint la seva fama de planta amb múltiples propietats. Bona prova d’això és que podem trobar farigola no només a la muntanya, sinó també en fires, mercats i botigues de productes naturals.

Tot i així, del timó en sabem ben poc i l’utilitzem encara menys. Us animem a endinsar-vos en el seu món per conèixer els tipus de farigoles, els seus noms, la seva història, els seus nutrients i, en definitiva, totes les seves grans virtuts i aplicacions medicinals i culinàries. No podem desaprofitar una joia botànica com aquesta, que per destacar-ne les propietats, alguns qualifiquen com a “l’antibiòtic dels pobres”.

Aquest llibre monogràfic aplega múltiples aspectes de la farigola, amb la voluntat que sigui exhaustiu. Una planta amb tanta tradició mereix que se li dediqui una obra completa, que li faci tots els honors i que permeti valorar l’autèntic tresor que tenim a les nostres muntanyes.

1. LA FARIGOLA. PROPIETATS, RECEPTES I TRADICIÓ

Elisenda Carballido - Montserrat Enrich

ISBN:  978-84-17116-14-9  |  128 p. a color |  14,8 x 21 cm   |   Preu: 18 €

Sovint s’ha considerat l’ortiga com una mala herba, ja que quan la toquem pica i ens provoca una coïssor molesta. Tanmateix, és una planta amb unes excel·lents qualitats nutricionals, una de les millors verdures silvestres. La diversitat i proporció de nutrients que conté (calci, vitamines, ferro, proteïnes, etc.) la converteixen en un superaliment desaprofitat. Pot ser l’aliada perfecta per a la nostra salut i cura personal, ja que, a part de la seva comestibilitat, té, com a planta medicinal una llarga tradició i moltes aplicacions terapèutiques (com a antioxidant, antiinflamatori, per a l’anèmia, etc.). Sabeu com utilitzar-la i com cuinar-la? Us donem receptes i idees per a elaborar plats nutritius i sans. En coneixeu les aplicacions com a planta medicinal? Doncs aquí teniu remeis casolans i preparats senzills i eficaços.

Aquest llibre vol aprofundir en el coneixement de l’ortiga per ajudar a divulgar-ne les magnífiques bondats: aliment, medicina, fibra tèxtil... i moltes més aplicacions que de ben segur us sorprendran. L’ortiga és una de les plantes més polifacètiques, i aquí la descobrirem.

2. Les ortigues. remeis, cuina, usos i tradició

Elisenda Carballido - Montserrat Enrich

ISBN:  978-84-17116-22-4  |  152 p. a color |  14,8 x 21 cm   |   Preu: 19 €

FARELL EDITORS  |  Mn. Joan Orriols,  79  |  08295 Sant Vicenç de Castellet (BCN)  |  Tel  93 833 33 25  |  farell@farelleditors.cat